Shows

Wij willen zo af en toe shows bijwonen om te kijken hoe wij onze dieren kunnen verbeteren. Op deze pagina kun je de resultaten vinden van onze dieren op shows.

NCC IJsselmuiden 11 juni 2016

De show in IJsselmuiden was erg gezellig en we hebben goede resultaten behaald. Na een tijdje niet zoveel geluk te hebben gehad met showgeschikte dieren, zijn we nu weer op de goede weg. Onze jonge aanwas groeit en onwikkelt zich goed en konden deze keer allemaal mee naar de show. Dit resulteerde in prima beoordelingen. Onze dieren haalden hoge ZG's (94 en 94,5) en F-en (95). 
Onze Fear stond op de eindtafel en haalde het predikaat "Beste zwart-tan" . *Inmiddels hebben wij sinds Tiel een aantal andere shows bezocht.Helaas hebben we nog niet de kans gehad om deze pagina bij te werken. Wel zijn onze resultaten prima, die mogen er zeker zijn. Zo heeft Keep the Faith een keurmeestersprijs ontvangen en Have a Nice Day is BIS geworden. Helaas hebben we niet altijd showgeschikte dieren en duurt het soms weer even voor we weer op show kunnen*

NCC Tiel 2 mei 2015

Dire Straits (crème) werd door Floor uitgebracht als C-klasser, hij haalde een ZG 92,5. Hij moet voornamelijk nog wat gevulder worden bij de schouders en de achterhand. Verder een erg mooi keurrapport.

Another one bites the Dust was enige driekleur die werd uitgebracht door ons. Hij scoorde een ZG 93,5, zijn type is iets lang, het neusbeen mag iets ronder en hij heeft wat weinig wit aan de linkerzijde.

Maybe Someday werd uitgebracht als C-klasser en scoorde om onbekende reden een heel stuk lager dan de vorige show (in Ommen scoorde zij een F 95,5). Zij scoorde een ZG 93, met vooral commentaar op de achterbeenbelijning en de warmte van de tan kleur.

One Wild Night werd uitgebracht als een nog klein en jong C-klasse beertje. Toch haalde hij een verdienstelijke ZG 94. Er zit wel toekomst in deze mooie jongen!

Blaze of Glory werd uitgebracht als A-klasse beer, en heeft een ZG 94 gehaald. Een redelijk keurrapport, hij laat vooral veel punten liggen op zijn stugge, lange beharing op de achterhand.

Keep the Faith heeft weer een prima resultaat behaald, als C-klasse zeug heeft ze een F95 gescoord, exact dezelfde score als in Ommen.

Have a Nice Day heeft een F 95,5 gescoord als B-klasse beer, een half puntje hoger dan in Ommen. Het enige commentaar wat hij kreeg betrof zijn snuitaftekening (mag iets scherper) en zijn beharing mag nog iets zachter van structuur.

Hallelujah was onze trots van de show, zij behaalde als B-klasse zeug een F 96! Ze werd daarmee beste zwart-tan van de show, beste tekenings-/uitmonsteringsdier (58 dieren) en op één na beste gladhaar van de show (meer dan 250 dieren).

Hallelujah
Hallelujah werd beste gladhaar op 1 na, beste uitmonstering/tekeningsdier en beste zwart-tan

Een aantal shows hebben we wel gedaan, maar hebben we niet op deze site bijgewerkt. Niet omdat de resultaten zo slecht waren, maar omdat de tijd ontbrak om dit allemaal op de site te zetten. De volgende shows zijn bezocht in de tussenliggende periode: NCC IJsselmuiden, NCC IJmuiden, Flevoshow, Kernhemshow en de RHC show in Ommen.

NCC Tiel 4 mei 2014

Cumbia werd gekeurd als C-klasse en werd redelijk beoordeeld. Ze kreeg een ZG 92, de buikkleur mag nog wat beter zwart.

Bambi deed mee als C-klasser en heeft een G 91 gescoord. Waar ze op de vorige show nog een fraai kreeg voor haar type, werd ze nu beoordeeld als lang en buikig. We zullen zien wat ze een volgende keer scoort.

Bolt heeft op deze show als C-klasser een redelijk rapport gekregen, ZG 92. Ook hier commentaar op het type, waarbij deze vorige keer werd beoordeeld als fraai.

Aladdin heeft op deze show als B-klasser meegedaan en een redelijk rapport gekregen, ZG 92. Het type werd beoordeeld als iets te lang.

Chief heeft het voor de eerste keer op een show erg goed gedaan en scoorde een ZG 94 als C-klasser. Hiermee werd Floor uiteindelijk door de keurmeesters de beste van de jeugd. Daarnaast werd Chief de fraaiste goudagouti op drie na, wat best een heel goede prestatie is met zoveel goede, ervaren goudagouti fokkers! 

Merengue is uitgekomen in de C-klasse. Ze haalde deze keer een score van ZG 92,5. De tan kleur mag wat warmer.

El Vacilon heeft op deze show als C-klasser een redelijk rapport gekregen, ZG 93. Eigenlijk een rapport met alleen maar ZG's, geen aanmerkingen maar ook geen F's.

Cupido scoorde ook goed, een ZG 94 als C-klasse beer. Hij scoorde veel F'en, voor type, bouw, kop, oren, beharingslengte en conditie, buikstreep, conditie en verzorging. Cupido kwam op de eindtafel en werd beste C-klasse op twee na.

Chief

Cupido

ECC Dordrecht 22 maart 2014

Cumbia werd gekeurd als C-klasse en werd goed beoordeeld. Ze kreeg een ZG 93, het keurbriefje ziet er goed uit met o.a. fraai type en fraaie kop.

Hala is gekeurd als C-klasser. Ze kreeg helaas een O omdat ze een foutieve kopstand heeft.

Bolero werd gekeurd als C-klasse en kreeg een redelijke beoordeling, ZG 92. De belangrijkste opmerking was dat er volume in de schouders ontbreekt. Buikstreep en spitzen daarentegen scoorden erg goed (F).

Rosa is uitgekomen in de A-klasse. Ze haalde deze keer een mooie score van ZG 94. Type, bouw, kop en oren scoorden een F, de tekening is helaas verder teruggelopen.

Cupido scoorde ook goed, een ZG 94 als C-klasse beer. Vooral de kleur en de tekening is mooi. Leuk is dat hij toch nog op de eindtafel kwam.

Bolt heeft op zijn eerste show als C-klasser een goed rapport gekregen. Hij heeft een fraai type, fraaie oren en een fraaie oren. Hij is ZG qua kleur. Helaas toch een O omdat een boventand miste (waarschijnlijk verloren in de showkooi?).

Bambi deed mee als C-klasser en heeft een ZG 94 gescoord. Ze heeft een fraai type, fraaie kop en fraaie oren. Ook de dekkleur is fraai.

Chief deed als jonge C-klasser mee aan de show. En deed het verrassend goed als vervangingsdier (Aladdin had een kaal plekje en werd dus op het laatste moment vervangen door Chief). Hij scoorde een ZG 94,5. Vooral de beharing en kleur werd erg goed beoordeeld. Uiteindelijk stond Chief naast Cupido op de eindtafel.

Caviashow Koudum 14 december 2013

Action! is gekeurd als B-klasser. Hij kreeg weer een wat mindere beoordeling. Hij heeft een score behaald van ZG 92.

Alizee heeft op haar derde show ook een wat mindere score behaald vergeleken met de vorige show. Ze kwam uit als B-klasser en haalde een score van ZG 93,5.

Rosa is uitgekomen in de A-klasse. Ze haalde deze keer een mooie score van ZG 94.

Zumba scoorde deze keer weer wat hoger. Als B-klasser scoorde ze dit keer een ZG 94. Ik denk niet dat zij nog mee gaat doen aan shows, haar oor is te beschadigd.

Menea heeft deze show als A-klasser meegedaan, het was haar laatste show, ze zit ondertussen bij de beer. Ze kreeg weer een prima beoordeling, ze haalde een F 96. Het was een prachtige afsluiting van haar showcarrière, ze werd beste uitmonsterings-/tekeningsdier, beste gladhaar cavia, beste A-klasser en kampioen van de show!!!
Menea heeft een prachtige showcarrière achter de rug. Ze heeft altijd alleen maar F95 en F96 gescoord. Ze sloot haar carrière glansrijk af. Ze werd beste uitmonstering/tekeningsdier, beste A -klasser, beste gladhaar en ze werd kampioen van de show (Best in Show)!

Menea

Flevoshow Dronten 2 november 2013

Rosa is uitgekomen in de A-klasse. Ze haalde deze keer een lagere score dan op de vorige show, ZG 93.

Action! is gekeurd als B-klasser. Hij kreeg weer een mooie beoordeling. Hij heeft een score behaald van ZG 94.

Alizee heeft op haar tweede show een nog beter resultaat behaald dan op de vorige show. Ze kwam uit als C-klasser en haalde een score van F 95.

Menea heeft deze show als B-klasser meegedaan. Ze kreeg weer een prima beoordeling, ze haalde een F 96.

ECC XL Barneveld 13 oktober 2013

Zumba scoorde deze keer wat lager. Na vorige keer beste C-klasse te zijn geworden, scoorde ze dit keer een ZG 92.

Merengue heeft het weer prima gedaan. Ze kwam uit als C-klasser en haar tan tekening mag wat warmer. Merengue heeft net als vorige keer een ZG 94 gescoord.

Alizee heeft op haar eerste show goede resultaten geboekt. Ze kwam uit als C-klasser en haalde een score van ZG 94.

Action! is gekeurd als B-klasser. Hij kreeg best een heel erg mooie beoordeling. Hij heeft een score behaald van ZG 94.5.

Menea heeft deze show als B-klasser meegedaan. Ze kreeg weer een prima beoordeling. Ook bij haar moet de tan kleur nog wel wat warmer. De score voor Menea was dit keer F 95.

Rosa is uitgekomen in de A-klasse. Ze werd zeer goed beoordeeld. Rosa heeft een score behaald van F 95.

Caipirinha heeft zich gerevancheerd t.a.v. haar vorige show. Caipirinha heeft dit keer F 96 gescoord. En hiermee werd zij de fraaiste zwart-tan cavia en op één na fraaiste gladhaar cavia!


Caipirinha
Caipirinha werd beste gladhaarop 1 na, beste uitmonstering/tekeningsdier met F96

NCC IJmuiden 22 september 2013

Caipirinha scoorde weer wat minder. Ze kwam uit als A-klasser en kreeg commentaar op de tan-tekening. Caipirinha heeft dit keer ZG 92 gescoord.

Rosa is dit keer uitgekomen in de A-klasse. Haar tan tekening begint terug te lopen. De tan-kleur mag nog iets warmer. Rosa heeft een score behaald van ZG 92.

Action! heeft voor de eerste keer meegedaan aan een show. Hij kreeg best een prima beoordeling. De tan kleur mag iets warmer. Hij heeft een score behaald van ZG 92.

Merengue heeft het prima gedaan. Ze kwam uit als C-klasser en ook bij haar mag de tan tekening warmer. Merengue heeft ZG 94 gescoord.

Zumba is uitgekomen in de C-klasse. Zij heeft een prima beoordeling gekregen, vooral bouw en type werden erg goed beoordeeld. De tan-kleur mag nog iets warmer. Zumba heeft een score behaald van F 95. En daarmee werd Zumba de beste C-klasser van de show!

Menea heeft deze show als B-klasser meegedaan. Ze werd prima beoordeeld. Ook bij haar moet de tan kleur warmer. De score voor Menea was F 96. En daarmee werd ze de beste gladhaar van de show!!!

Menea werd Fraaiste gladhaar in IJmuiden

Menea

Zumba
Zumba werd beste C-klasser van de show in IJmuiden. Ze scoorde F95.

Jongdierendag Biddinghuizen 6 september 2013

Zumba is uitgekomen in de C-klasse. Zij heeft een prima beoordeling gekregen, vooral bouw en type werden erg goed beoordeeld. De tan-kleur mag nog iets warmer. Zumba heeft een score behaald van ZG 94.

Merengue heeft ook een goede score behaald. Ze kwam uit als C-klasser en ook bij haar mag de tan tekening warmer. Bouw en type waren iets minder dan bij Zumba. Merengue heeft ZG 93,5 gescoord.

Menea heeft deze show als B-klasser meegedaan. Ze werd beoordeeld als fraai op bouw en type, voor ons een teken dat we wat betreft bouwen toch echt goed onderweg zijn. Ook bij haar moet de tan kleur warmer. De score voor Menea was F 95.

NCC Tiel 5 mei 2013

Rosa is dit keer uitgekomen in de B-klasse. Zij heeft een prima beoordeling gekregen, een kleine verbetering ten opzichte van vorige keer. De tan-kleur mag nog iets warmer. Rosa heeft een score behaald van ZG 94,5.

Caipirinha scoorde minder dan op haar vorige show. Ze kwam uit als C-klasser en kreeg commentaar op de tan-tekening. De oortoefjes en oogringen zouden sterker moeten. Caipirinha heeft dit keer ZG 94 gescoord.

Menina heeft deze show nog als C-klasser meegedaan. We vonden haar al enorm gegroeid, vooral in de kop, en dit leidde dan ook tot een heel mooi resultaat. Het diertje heeft een fraaie bouw en type, over de onderkleur en de buikkleur dit keer geen opmerkingen, behalve dat haar oor niet geheel onbeschadigd was. De score voor Menina was ZG 94.

Aegir heeft voor het eerst meegedaan aan een show als C-klasser. De keurmeester was enthousiast, en gaf twee verbeterpunten aan: de vorm van de oren (grootte en dracht was wel fraai) en de voetzolen kunnen beter gekleurd. Aegir scoorde een mooie ZG 93.

Sander heeft aan deze show meegedaan als B-klasser (tot 9 maanden). Ondanks het feit dat wij hem behoorlijk vonden gegroeid, heeft hij op deze show een lagere score behaald van ZG 92.

ECC Dordrecht 23 maart 2013

Sander heeft voor ons als C-klasser (tot 6 maanden) een prima resultaat behaald. Hij is nog wat smalletjes, maar heeft veel potentie om tot een mooie beer uit te groeien. Op deze show heeft hij een score behaald van ZG (zeer goed) 93.

Menina heeft als C-klasser ook een mooi resultaat behaald. Het diertje heeft een mooie bouw en een fraai type, en is daarmee een goede basis voor de uitbouw van onze crème lijn. De onderkleur en buik is veel te licht, de kleur moet er dus nog wel goed opgefokt worden. De score voor Menina was ZG 93.5.

Rosa is ook uitgekomen in de C-klasse. Zij heeft een prima beoordeling gekregen en zal zeker nog een paar keer op shows worden uitgebracht door ons. De buiklijn mag nog iets meer egaal. Rosa heeft een score behaald van ZG 94.

Caipirinha was onze trots op deze show. Zij heeft een F (fraai) 95 gehaald en was daarnaast als C-klasser de op twee na beste gladhaar op de show.